Polityka Prywatności

Polityka Prywatności

  1. Administratorem danych osobowych jest Szafa.pl sp. z o.o. al. Armii Krajowej 80, 35-307 Rzeszów. Szafa.pl Sp. z o.o., zobowiązuje się do przechowywania i przetwarzania danych osobowych Użytkowników w zgodzie z przepisami prawa i przy zachowaniu najwyższych standardów bezpieczeństwa.

  2. Szafa.pl Sp. z o.o. zobowiązuje się do nie przekazywania danych osobowych osobom trzecim z wyjątkiem:

    • danych statystycznych nie pozwalających na identyfikację indywidualnych Użytkowników;

    • udostępnienia danych osobowych Użytkowników na żądanie organów państwowych w sytuacji, gdy wymagają tego przepisy prawa.

  3. Użytkownik ma prawo do wglądu w swoje dane osobowe oraz do ich aktualizacji w dowolnym momencie.

  4. Użytkownik wyraża zgodę na przekazanie swoich danych osobowych drugiej stronie Transakcji, w celu skutecznej realizacji postanowień umownych. Oznacza to, że po zawarciu transakcji strony otrzymują wzajemnie swoje dane (imię, nazwisko, adres podany podczas weryfikacji lub korespondencyjny oraz adres mailowy).

  5. Szafa.pl gromadzi, przetwarza i wykorzyustuje dane osobowe udostępniane przez Użytkowników podczas rejestracji, w tym przede wszystkim w celu realizacji usług oferowanych przez Szafa.pl, a adres elektroniczny w celu reklamy, badania rynku oraz zachowań i preferencji usługobiorców z przeznaczeniem wyników tych badań na potrzeby polepszenia jakości usług świadczonych przez Grupę Szafa.pl, zgodnie z ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną z dnia 18 lipca 2002 (Dz. U. z roku 2002, Nr 144, poz.1204).

  6. Użytkownik wyraża zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną informacji handlowych, komunikatów o zmianach w ofercie, powiadomień, oraz innych wiadomości od Administratorów Serwisów Grupy Szafa.pl (wiadomości prywatne na Serwisie oraz maile). Użytkownicy mogą wyrazić lub wycofać zgody za pomocą panelu

  7. W czasie korzystania z Serwisów Grupy Szafa.pl Użytkownik może zostać poproszony o podanie niektórych danych osobowych poprzez wypełnienie odpowiedniego formularza. Dane, mogą być niezbędne do prawidłowego działania Serwisów. Nie podanie wymaganych danych może skutkować zablokowaniem funkcji, której one dotyczyły.

  8. Dane użytkownika przede wszystkim (adres mailowy) mogą być przetwarzane przez podmioty trzecie współpracujące z, Grupą Szafa.pl Sp. z o. o. wyłącznie w przypadku udzielenia zgody przez Użytkownika. Zgodę użytkownik może wycofać w każdej chwili. Dane przetwarzane są głównie w celu realizacji usług (np. płatności) i wyświetlania/przesyłania spersonalizowanych reklam.

  9. Dane osobowe podane przy okazji dodawania Komentarzy lub Opisów przedmiotów oraz postów na Forum mogą być dostępne dla wszystkich Użytkowników. Szafa.pl nie ma możliwości zabezpieczenia swych odbiorców przed osobami prywatnymi lub firmami, które dane te wykorzystają do przesyłania nieokreślonych informacji, dlatego dane te nie podlegają Polityce Prywatności.

  10. Formularze znajdujące się gościnnie w serwisach Grupy Szafa.pl oraz dotyczące usług i produktów nie obsługiwanych przez Grupę Szafa.pl (co każdorazowo jest zaznaczone), nie podlegają Polityce Prywatności.

  11. Cookies (Ciasteczka): niektóre obszary serwisu mogą wykorzystywać cookies, czyli małe pliki tekstowe wysyłane do komputera Użytkownika, identyfikujące go w sposób potrzebny do uproszczenia lub umorzenia danej operacji. Cookies są nieszkodliwe ani dla komputera, ani dla jego użytkownika oraz jego danych. Warunkiem działania cookies jest ich akceptacja przez przeglądarkę i nie usuwanie ich z dysku.

  12. Odbiorcą informacji z cookies jest Netsprint S.A., Google LLC, Stroer Digital Operations sp. z o.o. („SDO”), Spolecznosci.pl sp. z o.o. sp. k., Convertiser Sp. z o.o. oraz spółki zlecające tym podmiotom realizację kampanii reklamowej, a także podmioty badające i zliczające te kampanie. Dane te mogą zostać udostępnione na rzecz partnerów handlowych wymienionych podmiotów.

  13. Użytkownik przyznaje Szafa.pl niewyłączną, w pełni bezpłatną, zbywalną, obejmującą prawo do udzielania sublicencji, licencję zezwalającą na wykorzystanie wszelkich treści, które użytkownik publikuje za pośrednictwem serwisu, w oparciu o Zasady ochrony prywatności. Użytkownik zrzeka się wszelkich roszczeń i wyraża zgodę na wykorzystanie wszystkich treści umieszczonych w Serwisie. Użytkownik udziela Administratorowi pozwolenia na ich publikację, moderację oraz powielanie w serwisach oraz na profilach znajdujących się na portalach społecznościowych prowadzonych przez Administratora.

  14. Treści dodane do Serwisu dostępne są dla wszystkich użytkowników Internetu. Każdy Użytkownik powinien mieć świadomość tego, iż wszystkie treści dodane do serwisu mogą zostać zaindeksowane przez wyszukiwarki (np. Google, Bing, Yahoo!, itp.), co może skutkować pojawieniem się treści w ogólnodostępnej sieci wyszukiwarek internetowych (mimo usunięcia treści z serwisu Szafa.pl).

  15. Polityka Prywatności nie dotyczy serwisów i podmiotów, których dane kontaktowe podane są w serwisach Grupy Szafa.pl lub w e-mailach wysyłanych zgodnie z Regulaminem.

Polityka plików Cookies

Niniejsza Polityka dotyczy plików "cookies" i odnosi się do strony internetowej Szafa.pl, której właścicielem jest firma Szafa.pl Sp. z o.o.

Czym są pliki "cookies"?

Pliki "cookies" to małe pliki tekstowe rejestrujące aktywność użytkownika online. Ułatwiają poruszanie się po witrynie oraz podejmowanie rozmaitych działań, ponieważ rozpoznają urządzenie Użytkownika i wyświetlają stronę dopasowaną do jego indywidualnych preferencji. Ich wyłączenie może spowodować błędne działanie strony oraz brak dostępu do niektórych funkcji.

Jakiego rodzaju plików "cookie" używamy i w jaki sposób je wykorzystujemy?

Stałe pliki cookie
Pliki cookie konieczne do przeprowadzenia podstawowych czynności w serwisie, takich, jak transakcje itp. Pozostają na urządzeniu użytkownika aż do momentu ręcznego usunięcia.

Sesyjne pliki cookie
Pliki cookie pozwalające zapamiętać wybory dokonane przez Użytkownika i używane m.in. przy logowaniu. Pozostają na urządzeniu użytkownika do czasu wylogowania z serwisu lub zamknięcia przeglądarki.

Pliki cookie służące do analiz
Pliki cookie pozwalające zbierać dane związane ze sposobem korzystania z witryny internetowej, w tym treści klikane przez użytkownika podczas przeglądania witryny, i umożliwiające ulepszanie działania oraz struktury serwisu.

Pliki cookie używane do targetowania
Pliki cookie zapamiętujące informacje dotyczące korzystania z witryny internetowej, umożliwiające proponowanie użytkownikom promocji i innych informacji dostosowanych do ich preferencji.

Usuwanie plików "cookies"

Każdy rodzaj przeglądarki oferuje możliwość blokowania i kasowania plików cookie. Więcej informacji na temat zarządzania plikami cookie można uzyskać, korzystając z poniższych linków:

Internet Explorer
Firefox
Chrome
Safari

#name

#msg

ukryj przedmiot   zamknij